PLAYLIST NUNTA

!!! Acest articol se afla in proprietatea intelectuala a SC ProDanceDj SRL. Copierea, incorporarea pe alte site-uri sau distribuirea acestuia fara acordul scris al SC ProDanceDj SRL constituie o infractiune si se pedepseste conform legii.  

PROGRAM MUZICA NUNTA

Fiecare nunta este diferita, prin urmare fiecare playlist este diferit. Exista insa anumite elemente care pot fi considerate standard. Pornind de la aceasta idee, va vom prezenta mai jos un program de muzica pentru nunti, realizat in  baza  experientei noastre.

Dorim insa sa mentionam ca principala calitate a unui dj pentru nunti este aceea de a intelege cat mai corect preferintele publicului si de a actiona in consecinta.

CUPRINS: 

(apasati pe titlu pentru a fi directionat catre capitolul respectiv)

PRIMIREA MIRILOR

In mod traditional primirea mirilor se realizeaza pe marsul nuptial Mendelssohn’s Wedding March:

PRIMIREA INVITATILOR

In timpul primirii invitatilor, atat timp cat ciocniti paharele de sampanie recomandam folosirea marsului de mai jos. Este de preferat ca acest mars sa fie folosit doar la intrarea primului grup de invitati. Daca se foloseste ulterior pentru fiecare invitat/grup care soseste cu intarziere, acesta poate deveni un factor de stres pentru invitatii deja prezenti si oarecum un moment jenant pentru invitatii care intarzie, atragand toate privirile sunt asupra lor.

PERIOADA DE ACOMODARE CAFFE – CONCERT

In timp ce invitatii se aduna dj-ul va asigura o muzica ambientala. Aceasta poate fi muzica instrumentala, piese slow, reggae etc. Se recomanda ca ritmul acestor piese sa urmeze un trend ascendent astfel incat sa creasca buna dispozitie a invitatilor. (colajul de mai jos prezinta doar fragmente din piesele care pot fi folosite)

SERVIREA APERITIVULUI

Se poate anunta printr-un mars specific astfel incat invitatii sa pofteasca la masa (recomandat in special atunci cand ospatarii restaurantului au un program de prezentare a mancarii) . In timpul mesei se poate pune orice gen muzical doriti atat timp cat este vorba despre piese mai lente “de ascultat”. Noi recomandam pentru servirea aperitivului un program muzical compus din slow-uri cantate de catre artisti renumiti precum: Julio Iglesias, Vaya Con Dios, Richi E Poverri, Celentano, BZN, Smokie, UB40, Bob Marley, Queen etc.


VALSUL MIRILOR

Noi recomandam ca acest dans sa fie dupa servirea aperitivului. Avantajele sunt urmatoarele: – invitatii au mancat (multi dintre ei ajung infometati la restaurant) – se realizeaza un moment pe ring, care face mai usoara ridicarea invitatilor la dans.  Aceasta piesa poate fi un vals, un tango sau un slow. Incercati sa alegi o piesa care sa va reprezinte si care sa va faca sa va simtiti leger pe ringul de dans. Pentru a spori efectul de WOW va recomandam sa alegeti pachetele noastre de fum greu, artificii sau lumini.

DANSUL NASILOR

Acest moment se realizeaza numai daca nasii doresc. Se poate inlocui si cu dansul parintilor (socrilor) sau se poate trece la punctul urmator.

PROGRAMUL DE DANS NUMARUL 1

Recomandam ca prima piesa pe care sunt invitati la dans toti participantii la nunta sa fie lenta. Explicatie este ca invitatii se ridica mai usor la dans, pe un astfel de gen.  Piesa poate fi una romaneasca sau straina. Daca dupa aceasta melodie se doreste ca programul muzical sa continue cu hore si sarbe (90% din cazuri) recomandam ca piesa sa fie una romaneasca. Daca se doreste continuarea programului de dans cu muzica latino, pop, dance recomandam o piesa internationala. Va prezentam doua sugestii:

In majoritatea cazurilor programul de dans ritmat incepe cu muzica populara. Acesta este structurat astfel: Se incepe cu o hora mai lenta si treptat ritmul este crescut pana la o sarba ritmata. Durata programului variaza foarte mult in functie de reactia publicului. Rolul dj-ului este acela de a urmari persoanele aflate pe ringul de dans si de a sesiza semnele de oboseala, de plictiseala, de placere, de bucurie etc, pentru a reusi sa inteleaga cat mai bine atmosfera si pentru a  anticipa dorintele muzicale ale invitatilor. Mai jos se poate asculta un posibil program de muzica populara cu piese din mai multe zone folclorice ale tarii  (acesta contine doar fragmente de piese):

Dupa programul de populara este recomandata o piesa lenta de trecere la genul urmator;  in acest fel raman pe ring persoanele care au dansat muzica populara si acum sunt obosite dar in acelasi timp se ridica la dans si alti invitati. Dupa cum am mai spus, pe o piesa lenta invitatii se ridica mai usor la dans.

In functie de timpul ramas pana la servirea felului urmator de mancare, care de regula este pestele, se continua programul cu o serie de muzica oldies, disco, pop si  latino. Fragmente din cateva piese folosite frecvent gasiti mai jos:

SERVIREA PESTELUI

Se poate anunta printr-un mars specific,la fel ca in cazul aperitivului  sau se poate continua programul de dans cu inca cateva piese pana cand mancare este servita tuturor invitatilor. In timpul mesei se poate pune muzica populara de ascultat, slow-uri internationale. Recomandarea noastra este un colaj cu muzica instrumentala greceasca (consideram ca ritmurile mediteraneene se potrivesc cu servitul pestelui).

PROGRAMUL DE DANS NUMARUL 2
Cuprins intre peste si sarmale, este inceput de regula cu o piesa lenta. Structura programului este stabilita in functie de preferintele invitatilor. De regula se folosesc urmatoarele genuri populara-disco,pop,latino,dance-populara.  Muzica populara folosita se bazeaza tot pe principiul descris la programul nr. 1.  Programul de muzica disco,pop,latino,dance este caracterizat prin piese ritmate si foarte ritmate. Daca printre invitati se regasesc multi tineri se pot incerca si cateva hit-uri dance actuale.  Mai jos gasiti cateva colaje cu piese care pot fi difuzate:

IN LUCRU…